Continurooster

Obs West heeft een continurooster waarbij alle schooldagen duren van 8.15 tot 13.15 uur. We volgen hiermee de trend om de schooltijden aan te passen aan de maatschappelijke veranderingen. De traditionele tussenschoolse opvang is hierdoor vervallen.

Gedurende de schooldag worden er twee momenten gekozen binnen het lesrooster, waarop uw kind iets kan eten en drinken. U kunt hierbij denken aan fruit, een boterham of een ander gezond tussendoortje. Uiteraard is het ook de bedoeling om twee keer drinken voor uw kind mee te geven. U kunt voor 1 keer per dag ook gebruik maken van schoolmelk (via de administratie te regelen).

Binnen het lesrooster van elke dag zal de afwisseling van in- en ontspanningsmomenten voor de kinderen bewaakt worden, afhankelijk van hun leeftijd. Alle groepen hebben twee keer per dag een pauze buiten of een keer gecombineerd met een gymnastiekles. Het is prettig om als leerkracht de gehele dag de kinderen te begeleiden en op deze manier de rust en structuur te borgen in de groep.

Als uw kind om 13.15 uur uit school komt, kunt u lunchen met uw kind(eren) of hiervoor gebruik maken van de naschoolse opvang. Zie hiervoor Kindcentrum IJsselkids - obs West.

Ook leerkrachten gaan na schooltijd eerst lunchen van 13.30 - 14.00 uur. Hierna kunnen er oudergesprekken en vergaderingen plaatsvinden.