Brandveiligheid, BHV & ARBO

In onze gebouwen heeft de veiligheid van de leerlingen, ouders en het personeel de hoogste prioriteit.

De gebouwen worden door de brandweer periodiek gecontroleerd en gekeurd. Het bestuur laat aanpassingen uitvoeren als dit wordt aangegeven.
Ook de speeltoestellen op de pleinen worden jaarlijks gecontroleerd.

We houden twee keer per jaar een ontruimingsoefening, zodat iedereen in de school precies weet wat gedaan moet worden in geval van brand. Met een groot aantal andere maatregelen proberen we ongelukjes en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. De medewerkers van obs West volgen jaarlijks een kinder-EHBO en -reanimatietraining specifiek gericht op het – indien nodig – behandelen van kinderen. Ook vinden er jaarlijks BHV-trainingen plaats.