Ouderavonden & ontwikkelingsmap

Algemene kennismakingsavond
Deze wordt altijd in het begin van het schooljaar gehouden. In de groep van uw kind geeft de leerkracht uitleg over hoe er tijdens het komende jaar in de groep gewerkt wordt en waaraan.

Ontwikkelingsmap
Als een kind instroomt op onze school is er na enkele weken een kennismakingsgesprek. U ontvangt dan de ontwikkelingsmap van uw kind. Deze map blijft thuis en is bedoeld voor kinderen en ouder(s)/verzorger(s). Gedurende de schoolcarrière wordt er drie keer per schooljaar een schriftelijke rapportage gedaan met behulp van losse informatiebladen die thuis toegevoegd kunnen worden aan de ontwikkelingsmap. In de ontwikkelingsmap wordt de ontwikkeling van een kind gevolgd en beschreven via de korte termijntoetsen vanuit de methode, via observaties van de leerkracht(en) en via de lange termijntoetsen van Cito.

Oudergesprekken
Tweemaal per jaar zijn er oudergesprekken. De data waarop de rapportage van de groepen 1-8 meegaan met de kinderen staan vermeld op de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.&ctz=Europe/Amsterdam" target="_blank">kalender net als de data van de oudergesprekken. Dit zijn zogenaamde tienminutengesprekken, waarin u met de leerkracht(en) kunt praten over de ontwikkeling van uw kind. Indien het werk of het functioneren van uw kind daartoe aanleiding geeft, wordt een datum voor een meer uitvoerige bespreking vastgelegd. De leerkracht neemt altijd contact op met de ouder(s)/verzorger(s), indien zich wijzigingen voordoen in de prestaties of het gedrag van een kind.

Bij de laatste ontwikkelingsmap voor de zomervakantie worden door de groepen 2 t/m 8 alleen gesprekken gevoerd indien de leerkracht dit nodig acht of op verzoek van de ouder(s)/verzorger(s).

Het spreekt uiteraard voor zich, dat u na schooltijd (na 14.00 uur) altijd welkom bent om over uw kind te praten of vragen te stellen. Maak hiervoor gerust een afspraak.

Informatieavond voortgezet onderwijs
Op deze avond krijgen de ouders van kinderen in groep 8 uitgebreid uitleg over de mogelijkheden die er zijn voor de kinderen na de basisschool.

Adviesgesprekken groep 8
In een persoonlijk onderhoud tussen de leerkracht, u als ouder(s)/verzorger(s) en uw kind wordt bekeken welke vorm van voortgezet onderwijs voor uw kind geschikt is. Uiteraard is voorafgaand aan dit gesprek overleg geweest tussen de leerkracht van groep 7 en 8 en de intern begeleider over het te geven advies.
Vanuit het leerlingvolgsysteem van CITO, het sociaal-emotioneel volgsysteem Op School, de observaties van de leerkracht en de Cito entreetoets wordt in november in groep 8 een voorlopig advies voortgezet onderwijs uitgebracht. In februari/maart wordt er een definitief advies gegeven door de leerkrachten.