Medicijngebruik

Binnen onze school is een aantal leerlingen dat medicijnen inneemt dan wel toegediend krijgt. De ouders blijven voor medische zorg zelf verantwoordelijk. Zij zullen de leerkracht hierover - ook bij verandering - dienen te informeren.
Dit kan ook het geval zijn bij medische zorg die nodig is bij calamiteiten, zoals een pinda-allergie, waarbij we ouder(s)/verzorger(s) van een hele groep informeren en om hun medewerking vragen.

Voor leerlingen met specifieke medische zorg vullen de ouders een formulier in met de medische gegevens, nadat de (on)mogelijkheden zijn besproken met de directie. Het protocol 'medicijnverstrekking en medische handelingen bij leerlingen' is te vinden via Downloads.