Kinderboerderij

Veel groepen krijgen van De Hooiberg in kinderboerderij Klaverweide een les aangeboden in het kader van natuur- en milieueducatie. Na een korte introductie gaan ze zelf, door middel van opdrachten, aan de slag.

Naast de lessen kan de school ook beschikken over diverse leskisten, waarmee de leerkracht zelf met de kinderen aan de slag kan. De leskisten bevatten opdrachten en de daarvoor benodigde materialen, waarmee kinderen actief hun omgeving of een bepaald thema kunnen verkennen.