Wat is en doet de Ouderraad?

De Ouderraad (OR) is een groep enthousiaste ouders van kinderen van obs West. We houden ons, in nauwe samenwerking met de leerkrachten van school, onder andere bezig me het organiseren van binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierbij valt te denken aan verschillende sportactiviteiten, creatieve activiteiten, het sinterklaasfeest, de kerst- en paasviering, het schoolreisje, het zomerfeest en nog veel meer.

De OR bestaat uit maximaal 20 ouders van wie de kinderen op obs West zitten. Ieder lid van de OR zit in een zogenoemde commissie en zorgt er zo, samen met school, voor dat de activiteiten worden geregeld binnen het beschikbare budget.

De OR beheert de jaarlijkse ouderbijdrage. Deze wordt besteed aan activiteiten en soms aan aanvullende leermiddelen. De ouderbijdrage voor schooljaar 2017 - 2018 bedraagt € 30 per kind.

De OR heeft een dagelijks bestuur. Hierin zijn een voorzitter (Mirjam van Vliet), een secretaris (Wendy van der Zwart) en een penningmeester (Hester Hoogendoorn en Jose Hunnego) vertegenwoordigd.

Wij vergaderen meerdere keren per jaar. De dagen waarop er wordt vergaderd zijn ruim van tevoren vastgelegd. Zo kan iedereen hiermee rekening houden. U vindt de data op de schoolkalender. Alle vergaderingen zijn openbaar. Dat betekent dat u van harte welkom bent om een vergadering bij te wonen. Alle vergaderingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats op school.

Vergaderingen Ouderraad

De vergaderingen van de Ouderraad starten om 20.00 uur en vinden in principe plaats in de lerarenkamer van de hoofdvestiging. Wilt u aanwezig zijn bij een van onze vergaderingen? Maak dit dan kenbaar via het contactformulier bij de secretaris Wendy van der Zwart.

Contact

Wij zijn regelmatig op zoek naar hulpouders. Zo hebben we veel hulp nodig bij het versieren van de school voor sinterklaas en de kerst, bij het inpakken van de sinterklaascadeautjes, maar ook bij sportdagen en het zomerfeest kunnen we de hulp van ouders goed gebruiken.

Heeft u zin en tijd om te helpen bij deze evenementen of heeft u ideeën, vragen of opmerkingen voor de OR? Dan kunt u via het contactformulier mailen naar de secretaris van de OR.