Fotografie, film, Facebook en website

Op onze school worden regelmatig foto’s en video-opnames gemaakt. Steeds meer wordt dit door ouders digitaal geregeld en gedeeld met elkaar. Ook zijn er foto’s terug te vinden op de website (t/m schooljaar 2015-2016) en op de Facebookpagina’s van de verschillende parallels/groepen.

Af en toe worden er opnames in de klas gemaakt om te gebruiken bij het evalueren van de activiteiten onder leiding van de leerkracht. Deze opnames worden dan intern gebruikt.

Mocht u bezwaar hebben tegen het feit dat uw kind te zien is op foto- of filmmateriaal, dan vragen wij u contact op te nemen met de school en dit schriftelijk door te geven. Bij opnames die ook extern gebruikt gaan worden (bijv. bij gebruik voor cursussen van de leerkrachten, plaatsing in een blad) wordt de desbetreffende ouders persoonlijk om hun toestemming gevraagd. Obs West heeft een privacy protocol waarin de afspraken staan over het gebruik van foto- en filmmateriaal en de toestemming van ouders.

Eenmaal per jaar komt de schoolfotograaf een groepsfoto en een individuele foto van de kinderen maken. U leest in de digitale nieuwsbrief West-uiltjes en op de website wanneer de schoolfotograaf komt.