Passend onderwijs

Sinds 1 augustus 2014 is de Wet Passend onderwijs van kracht. Obs West werkt samen met andere scholen in de regio binnen het nieuwe Samenwerkingsverband 'Aan den IJssel' (www.ijsselregio.nl)

Ouders die een school zoeken voor hun kind door een verhuizing of om andere redenen, moeten de aanmelding minimaal 10 weken voor plaatsing doen. Tijdens de aanmelding worden aan de ouders vragen gesteld (mondeling en schriftelijk) over eventuele extra ondersteuningsbehoeften van het kind. De school doet u binnen 6 weken na uw aanmelding een passend aanbod, waarna er over gegaan wordt tot inschrijving en plaatsing. Als onze school niet aan de ondersteuningsbehoefte van uw kind kan voldoen, dan zoeken wij in samenwerking met de ouders een school die hiertoe wel in staat is. Als onze school voor deze zoektocht meer tijd nodig heeft, dan kan de plaatsingstermijn met 4 weken worden verlengd. Het bestuur en het samenwerkingsverband bieden ondersteuning bij het zoeken naar een passende plaats voor uw kind.

Informatie over de ondersteuning die de school biedt, kunt u hier vinden onder Downloads. Ouders die inhoudelijke informatie nodig hebben kunnen een gesprek aanvragen met de directie van de school.

De wet Passend onderwijs biedt de mogelijkheid om via het samenwerkingsverband extra arrangementen aan te vragen voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte. De extra arrangementen zijn in de plaats gekomen van de vroegere rugzakregeling. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Interne begeleiding.