Leerlingvolgsystemen

Om de ontwikkeling van uw kind(eren) te volgen worden in eerste instantie de observaties van de leerkrachten en de methode afhankelijke toetsen voor groep 3 t/m 8 gebruikt. Daarnaast gebruiken wij een aantal keren per jaar methode-onafhankelijke toetsen en observatie-instrumenten. Zo kunnen wij zien hoe de vorderingen op langere termijn zijn. Voor de leervakken gebruiken wij hiervoor het LOVS (leerling onderwijs en volgsysteem) van Cito voor de groepen 1 t/m 8. Ook de Cito Entreetoets voor de groepen 7 en een eindtoets in april voor de groepen 8 horen bij dit pakket.

Daarnaast wordt in de groepen 1-2 het observatiesysteem BOSOS gebruikt. In dit systeem zit ook een component voor het volgen van de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Voor de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt voor de groepen 3 t/m 8 gebruik gemaakt van het leerlingvolgsysteem Op School. De gegevens worden schriftelijk verwerkt in de ontwikkelingsmap van uw kind. Tijdens de rapportageavonden wordt de voortgang van uw kind met u besproken. Indien nodig gebeurt dit eerder of zijn er vaker gesprekken.