Wetenschap- en techniek onderwijs

De vestiging aan de Jan de Geusrede beschikt over een lokaal voor wetenschap- en techniek onderwijs.

Deze voorziening zal worden ingezet om kinderen kennis te laten maken met een grote diversiteit van materialen en technieken. In het lokaal leren kinderen hoe constructies en verbindingen gemaakt moeten worden. Tevens kunnen zij er experimenteren, ontwerpen en onderzoeken. De activiteiten krijgen een andere inhoudelijke programmering dan wat er al mogelijk is in de klas voor de toekomst.

Obs West loopt met de realisatie van een wetenschap- en technieklokaal vooruit op een nieuwe ontwikkeling die vanaf 2020 verplicht wordt in het basisonderwijs.